Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

60+ min Mellanmål
Med lantmjölk i degen blir bullarna extra lyxiga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen och rör till en jämn smet.
  • Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor. Lägg skivorna i bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Tips:

Vill du göra egna bake-off bullar, baka ut dem fram till jäsning och lägg sedan i frysen, bara att ta fram, jäsa och grädda när sugen sätter in!

Energi:

174 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
7- 8 dl
75 g
Salt
2 krm
Fyllning:
125 g
Strösocker
1 dl
Malen kanel
1½ msk
Vaniljsocker
1 tsk
Topping:
Ägg till pensling
1
Pärlsocker