Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Med gräddmjölk i degen blir bullarna extra lyxiga. Vill du göra egna bake-off bullar, baka ut dem fram till jäsning och lägg sedan i frysen, bara att ta fram, jäsa och grädda när sugen sätter in!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 42 st

Fyllning:

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till ca 35°. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor. Lägg skivorna i bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem