Lyxiga kanelbullar

Lyxiga kanelbullar

Med gräddmjölk i degen blir bullarna extra lyxiga. Vill du göra egna bake-off bullar, baka ut dem fram till jäsning och lägg sedan i frysen, bara att ta fram, jäsa och grädda när sugen sätter in!
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Lyxiga kanelbullar

Med gräddmjölk i degen blir bullarna extra lyxiga. Vill du göra egna bake-off bullar, baka ut dem fram till jäsning och lägg sedan i frysen, bara att ta fram, jäsa och grädda när sugen sätter in!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 42 st

Fyllning:

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till ca 35°. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor. Lägg skivorna i bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 7 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.