Sega mandelbottnar med avokadomousse

30 min Efterrätt
Sega mandelbottnar med avokadomousse

Spännande smakkombination, kanske en ny dessertfavorit?

Ingredienser

Mandelbottnar:

Mandelmassa
150 g
Mandel
½ dl
Små äggvitor
2

Mousse:

Ätmogna avokados
2
Vaniljstång
½
¾ dl
Pressad citronsaft
2 msk
Flytande honung
ca ½ dl

Garnering:

Färska bär t ex björnbär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Riv mandelmassan. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelmassan och mandeln i äggvitan.
  • Klicka ut 10 bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bottnarna svalna på plåten.
  • Gör moussen precis innan servering. Dela avokadorna och ta ut kärnan.
  • Gröp ur fruktköttet men ta ej med ev mörkfärgat, då mörknar moussen snabbt. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången.
  • Mixa avokadon. Rör ner citronsaft, crème fraiche, honung och vaniljfrön.
  • Klicka eller spritsa moussen på mandelbottnarna och garnera med färska bär.
Klart!
https://www.arla.se/recept/sega-mandelbottnar-med-avokadomousse/