Spetskål i ugn

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt
Spetskål i ugn

När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!

Ingredienser

Spetskål, ca 600 g
1
50 g
Flingsalt
1 tsk

Topping:

100 g
Färsk persilja eller körvel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela spetskålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär eller hyvla smöret. Lägg det på spetskålen och salta. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min.

Topping:

  • Finriv osten och hacka persilja.
  • Toppa spetskålen med ost och persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

237 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/spetskal-i-ugn/