Rödbetor på spett med rosmarinsås
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Tillbehör
•
Svensk höstprimör i tapasstil. Kul som vintilltugg, god på buffén.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
500 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 tsk |
|
Strimlad bladpersilja
|
1 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Sås:
| 2 dl | |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Strösocker
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
4 stora rödbetor kan bytas ut mot 12 stycken små
Näringsvärden, per port
Energi:
147 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 8,6 % | 3,1 g |
| Fett: | 50,7 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 14,7 g |