Örtfylld fisk

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Örtfylld fisk

Tamarindpastan ger ett syrligt och spännande sting till den ugnsstekta fisken.

Ingredienser

Regnbågslaxar
4
Hackade färska örter t.ex koriander, persilja och dill
2 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackade valnötter
1 dl
Citron
pressad saft av 1
Curry
1 tsk
Tamarindpasta
½ msk
Salt
1 tsk
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda örter, vitlök, valnötter, citron, curry, tamarindpasta och salt. Rensa fiskarna och fördela fyllningen i dem. Lägg i en smord ugnssäker form.
  • Skär 4–5 snitt i skinnet på varje fisk. Ringla över smör-&rapsolja.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med persilja och citron.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/ortfylld-fisk/