Krusbärskräm

Krusbärskräm

20 min Mellanmål Efterrätt
Sommarkräm med karaktär som gärna njuts med iskall mjölk och något knaprigt, som smulade skorpor på toppen. Frys in hela krusbär utan socker så kan du koka kräm även när sommaren är förbi.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Snoppa och skölj krusbären.
  • Koka upp 4 ½ dl vatten i en kastrull, lägg i krusbären och koka ca 2 min. Tillsätt sockret och koka tills bären är mjuka. Dra kastrullen från plattan.
  • Rör ut potatismjölet i resten av vattnet och rör ner. Ge krämen ett snabbt uppkok.
  • Servera krämen avsvalnad med kall mjölk.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 125 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Krusbär
400 g
Vatten
5 dl
Strösocker
1 dl
Potatismjöl
2 msk