Krusbärskräm

Krusbärskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

20 min

Sommarkräm med karaktär som gärna njuts med iskall mjölk och något knaprigt, som smulade skorpor på toppen. Frys in hela krusbär utan socker så kan du koka kräm även när sommaren är förbi.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g krusbär
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

Gör så här

Snoppa och skölj krusbären. Koka upp 4 ½ dl vatten i en kastrull, lägg i krusbären och koka ca 2 min. Tillsätt sockret och koka tills bären är mjuka. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjölet i resten av vattnet och rör ner. Ge krämen ett snabbt uppkok.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 125 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa: