Äppelkompott

Krusbärskräm
20 min
Sommarkräm med karaktär som gärna njuts med iskall mjölk och något knaprigt, som smulade skorpor på toppen. Frys in hela krusbär utan socker så kan du koka kräm även när sommaren är förbi.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g krusbär
- 5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 msk potatismjöl
Gör så här
Gör så här
Snoppa och skölj krusbären. Koka upp 4 ½ dl vatten i en kastrull, lägg i krusbären och koka ca 2 min. Tillsätt sockret och koka tills bären är mjuka. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjölet i resten av vattnet och rör ner. Ge krämen ett snabbt uppkok.
Näringsvärden, per recept
- Energi: 570 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 125 g
- Fett: 2 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2017