Krusbärskräm

Krusbärskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

20 min

Sommarkräm med karaktär som gärna njuts med iskall mjölk och något knaprigt, som smulade skorpor på toppen. Frys in hela krusbär utan socker så kan du koka kräm även när sommaren är förbi.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g krusbär
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Snoppa och skölj krusbären. Koka upp 4 ½ dl vatten i en kastrull, lägg i krusbären och koka ca 2 min. Tillsätt sockret och koka tills bären är mjuka. Dra kastrullen från plattan. Rör ut potatismjölet i resten av vattnet och rör ner. Ge krämen ett snabbt uppkok.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 125 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag