Räktacos med mangosalsa

Räktacos med mangosalsa

40 min Huvudrätt
Missa inte denna räktacos med mangosalsa! Det är en läcker, fräsch och smakrik taco som serveras med len avokadokräm och krispig rödkål i mjuka tortillabröd. En kul och smakrik variant på veckans tacomiddag kanske!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raktacos-med-mangosalsa/

Gör så här

Mangosalsa:
  • Lägg mangon i en skål.
  • Skala och finhacka rödlöken. Strimla chili och grovhacka koriander. Blanda allt med mangon och smaka av med finrivet limeskal och salt.
Rödkål:
  • Strimla kålen. Lägg i en skål och tillsätt limesaft (från limen ovan) och salt. Blanda väl.
Avokadokräm:
  • Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Skala och finriv vitlöken. Mosa eller mixa ihop avokado och vitlök.
  • Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
Vitlöksstekta räkor:
  • Skala och finhacka vitlöken. Skiva chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, chili och räkor 3-4 min. Låt svalna i oljan.
  • Värm tortillabröden och fyll dem med avokadokräm, mangosalsa, rödkål och räkor. Servera dina räktacos direkt.
Klart!
Energi:

570 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 25 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Mangosalsa:
Tärnad fryst mango, tinad
250 g
Liten rödlök
1
Färsk röd chili
½
Färsk koriander eller mynta
1 kruka
Lime
1
Salt
½ tsk
Syrad rödkål:
Rödkål
250 g
Flingsalt
1 tsk
Avokadokräm:
Avokado
1
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
½ tsk
Vitlöksstekta räkor:
Skalade räkor, gärna vannameiräkor
400 g
Vitlöksklyftor
3
Färsk röd chili
1
Olivolja
2 msk
Till servering:
Små tortillabröd
8