Varma ostbröd

Varma ostbröd

Betyg

(8 st)

Ostbröd, som du enkelt gör själv med smält, salt ost och gräddar i ugnen. Servera de ljuvliga små ostbröden varma, som tilltugg till drinken. Underbart gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vatten och grädde till max 37°. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter eller skär i bitar ca 5x5 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 15-20 min. Skär osten i 1 cm stora bitar. Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min. Ta ut plåten och tryck ner en ostbit i varje bröd. Fortsätt grädda 5-7 min. Servera ljumma som drinktilltugg.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem