Kokt torsk med bouillabaisseyoghurt

Kokt torsk med bouillabaisseyoghurt

Betyg

(5 st)

Snabblagad finsmakarfisk med franska örter som lyfter smaken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskfilé

Sås:

  • ½ stånd fänkål
  • ½ röda paprikor
  • 1 tomat
  • ¼ röd spansk peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 pkt saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 3 droppar sötstark senap

Gör så här:

Gör så här:

Skär fänkål, paprika, tomat och spansk peppar i små tärningar. Koka det mjukt i vin. Mixa grönsakerna med de övriga ingredienserna. Såsen kan serveras kall eller varm. (Varm sås: rör ut 1 msk maizenamjöl i lite kallt vatten. Rör ner i såsen. Låt koka någon minut.) Koka fiskfileérna i lättsaltat vatten i ca 5 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem