För att denna rätt ska kunna serveras i säsong under hela året kan vitkåls- och spenatfyllningen bytas ut mot följande: Tillbehör vår: 4 dl nässlor + 8 skivade grön sparris. Fräs upp nässlor och sparris. Tillbehör sommar: 150 g brytbönor + 2 snacksgurkor. Fräs upp brytbönorna. Skiva gurkan. Tillbehör höst: Majskornen från 1 majskolv + 150 g kantareller. Fräs upp majs och kantareller.
1150 kcal
Fiber: | 8,2 g |
Protein: | 23,5 g |
Kolhydrater: | 46,5 g |
Fett: | 94 g |
Färska lasagneplattor (ca. 200 g)
|
8 |
---|---|
50 g |
Färska blåmusslor, msc eller asc-märkta
|
1 kg |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fänkål
|
1 |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
1 msk | |
Vitt vin
|
2 dl |
Vatten
|
2 dl |
5 dl | |
1 msk | |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Salt
|
1 tsk |
Färsk persilja
|
1 kruka |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Rapsolja
|
1 dl |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Salt
|
½ tsk |
Vitkål
|
150 g |
---|---|
1 msk | |
Babyspenat
|
100 g |
Salt och svartpeppar
|
Frysta gröna ärter
|
2½ dl |
---|