Gravad strömming i äppelsås

Arbetstid: 45 min
Förrätt Tillbehör
Gravad strömming i äppelsås

Strömmingen får nytt liv i syrligt äppelsällskap.

Ingredienser

Strömmingsfilé
½ kg
Vatten
5 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Salt
1½ msk
Strösocker
4 msk

Sås:

3 dl
Senap
½ dl
Hackat syrligt äpple
1
Bostongurka
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig.
  • Lägg ner filéerna i lagen, rör om. Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim.
  • Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk med lock.
  • Låt stå i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

171 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 30,4 % 12,8 g
Fett: 38,7 % 7,5 g
Kolhydrater: 30,9 % 13 g
https://www.arla.se/recept/gravad-stromming-i-appelsas/