Tarte fine med glöggsirap

Tarte fine med glöggsirap

Betyg

(11 st)

Äppelkaka och glögg i en tugga! En till, tack.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Till servering:

  • ½ liter vaniljglass

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills de får fin färg. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt glöggsirapen svalna något. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla över glöggsirapen.

Näringsvärden, per port inkl glass

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem