Stekta äpplen med apelsin och vaniljsås

Stekta äpplen med apelsin och vaniljsås

30 min Mellanmål Efterrätt
Snabbare än en äppelpaj - och minst lika gott - blir det med stekta äpplen med rivet skal av apelsin. En superenkel efterrätt med färdig vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekta-applen-med-apelsin-och-vaniljsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Häll över apelsinsaften och strö över apelsinskal, mjöl och socker. Hyvla över kylskåpskallt smör med osthyvel.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!

Ingredienser

Äpplen
4
Apelsin, rivet skal och saft
½
Vetemjöl
2 msk
Strösocker
½ dl
Svenskt Smör från Arla®
50 g
2½ dl