Sellericotta

Sellericotta

Betyg

(0 st)

Läcker hemlagad färskost på italienskt vis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Värm mjölken i en rostfri kastrull tills den nästan börjar koka. Droppa försiktigt ner citronsaften. Mjölken börjar då flocka sig. Om det inte bildas klumpar i mjölken är den inte tillräckligt varm. Rör försiktigt under ca 3 min. Lägg en tunn handduk i ett durkslag. Häll i mjölken. Låt ostmassan rinna av ca 2 timmar. Skär sellerin i tunna skivor. Fräs den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Låt svalna. Blanda selleri, ostmassa, vitlök, salvia, salt och peppar. Låt stå kallt ca 1 timme före servering.

Tips:

Torkad salvia kan bytas ut mot 2 msk färsk hackad salvia.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem