Sallad på rostade rotfrukter och skinka

Sallad på rostade rotfrukter och skinka

Betyg

(4 st)

Rotfrukterna blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med pigga linser och Apetinasås!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg blandade rotfrukter rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 burk linser
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 250 g skivad rökt skinka

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- &rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25–30 min. Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem