Rökt lammfiol med spenatyoghurt

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Rökt lammfiol med spenatyoghurt

Full med järn och spetsad med vitlök blir spenatyoghurten en klar favorit bland Karl Alfreds vänner och ett utmärkt tillbehör till rökt lammfiol.

Ingredienser

Rökt lammfiol i skivor
400 g

Sås:

Förvälld bladspenat
100 g
2 dl
Pressade vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Pressa vattnet ur spenaten. Hacka den grovt.
  • Smaksätt yoghurten med vitlök, salt och peppar. Rör ner spenaten.
  • Lägg upp köttet på ett stort fat.
  • Servera med såsen och gärna grönsaker och klyftpotatis.
Klart!

Rökt lammfiol kan bytas ut mot rökt renstek i tunna skivor.

https://www.arla.se/recept/rokt-lammfiol-med-spenatyoghurt/