Ostöverbakade lammkotletter

Ostöverbakade lammkotletter

30 min
Huvudrätt
Provensalska smaker där citronen kliver in som ett uppfriskande inslag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostoverbakade-lammkotletter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör-& rapsolja i en stekpanna, salta. Lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat.
  • Blanda ost, vitlök, ströbröd och persilja med 2 msk smör-&rapsolja. Bred det på köttet.
  • Lägg körsbärstomaterna vid sidan om köttet. Gratinera i övre delen av ugnen 3 – 4 min.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner 1 msk smör-&rapsolja, rivet citronskal och peppar.
  • Servera pastan till lammkotletterna.
Klart!

Ingredienser

Stora dubbla lammkotletter
4
Salt
½ tsk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Ströbröd
2 msk
Hackad färsk persilja
1 dl
Körsbärstomater
250 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Tagliatelle
300 g
Citron rivet skal
1
Svartpeppar
1 krm