Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kräftröra på ugnsstekt potatis
Kräftröra på ugnsstekt potatis
30 min
Förrätt
•
Kommentarer
Det här kan man kalla en svensk tapas!
Andra liknande recept
60+ min
Äppelpaj
(229)
60+ min
Kantarellpaj
(71)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2098)
30 min
Kantarelltoast med picklad rödlök
(41)
Budget
45 min
Blåbärspaj
(216)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
Tvätta potatisarna noga och skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla potatisen med smör på båda sidor och stek i mitten av ugnen ca 10 min, vänd och stek 5 min till.
Blanda cottage cheese med dill och halva burken kaviar. Hacka kräftstjärtarna och blanda ner dem. Smaka av med citron, örtsalt och peppar.
Servera potatisskivorna med kräftröran. Garnera med resterande kaviar och ev en dillkvist och citron.
Klart!
Ingredienser
Potatisar
4
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Kräftröra:
KESO® Cottage cheese
250 g
Finhackad färsk dill
½ dl
Röd kaviar
50 g
Skalade kräftstjärtar
1 dl
Pressad citron
1 tsk
Örtsalt
Vitpeppar
Andra liknande recept
60+ min
Äppelpaj
(229)
60+ min
Kantarellpaj
(71)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2098)
30 min
Kantarelltoast med picklad rödlök
(41)
Budget
45 min
Blåbärspaj
(216)
15 min
Grekisk sallad
(403)
Budget
60+ min
Cheesecake
(582)
10 min
Aioli
(3)
30 min
Skagenröra
(62)
20 min
Toast skagen
(159)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum