Kräftröra på ugnsstekt potatis

30 min Förrätt
Kräftröra på ugnsstekt potatis

Det här kan man kalla en svensk tapas!

Ingredienser

Kräftröra:

250 g
Finhackad färsk dill
½ dl
Röd kaviar
50 g
Skalade kräftstjärtar
1 dl
Pressad citron
1 tsk
Örtsalt
Vitpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisarna noga och skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla potatisen med smör på båda sidor och stek i mitten av ugnen ca 10 min, vänd och stek 5 min till.
  • Blanda cottage cheese med dill och halva burken kaviar. Hacka kräftstjärtarna och blanda ner dem. Smaka av med citron, örtsalt och peppar.
  • Servera potatisskivorna med kräftröran. Garnera med resterande kaviar och ev en dillkvist och citron.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kraftrora-pa-ugnsstekt-potatis/