Varmrökt lax med fruktig mimosa

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Varmrökt lax med fruktig mimosa

Rökt lax med fräsch mimosa är god och enkel sommarmat.

Ingredienser

Varmrökt lax
500 g
Gurka
½
Cantaloupemelon
300 g
2 dl
Hackad färsk mynta
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Färskpotatis
750 g
Baguette
1

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i saltat vatten.
  • Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Dela, kärna ur och skala melonen.
  • Skär gurka och melon i små tärningar. Blanda dem med yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med såsen, potatis och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/varmrokt-lax-med-fruktig-mimosa/