Potatispaté med senap

2 tim Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Potatispaté med senap

Vegetarisk paté med god smak av rödlök, dill och senap. Jättegott tillbehör till grönsaksrätter eller kött och fisk.

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
Rödlök
1
Finhackad färsk dill
1 dl
Skånsk senap
1 dl
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
4
2 dl
½ dl

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form ( 1 ½ liter).
  • Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Lägg den i formen.
  • Skala och finhacka löken. Blanda lök, dill, senap, ägg, vispgrädde och mjölk. Häll det över potatisen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk ca 1 ¼- 1 ½ tim.
  • Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen.
  • Skär patén i skivor och garnera med färsk dill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

122 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,3 % 3,4 g
Fett: 46,2 % 6,4 g
Kolhydrater: 42,5 % 12,8 g
https://www.arla.se/recept/potatispate-med-senap/