Smörgåstårta med räkor och lax

Smörgåstårta med räkor och lax

Betyg

(357 st)

Smörgåstårta med lax och räkor och kokta ägg på toppen - den allra godaste! En riktigt lyxig och krämig smörgåstårta som passar på alla högtider och sommarens alla fester.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 skivor landgångsbröd

Räk och laxfyllning

Äggfyllning

Garnering

Gör så här:

Gör så här:

Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs, och dijonsenap. Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs och klippt krasse.

Klipp ett ark smörpapper i fyra delar. Lägg 2 skivor landgångsbröd på en bricka med de 4 delarna smörpapper under så att de går att dra bort när tårtan är färdig. Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på 2 skivor bröd till och bred på äggfyllningen. Lägg på de två sista skivorna bröd.

Rör ihop crème fraiche, färskost och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Klipp krassen och hacka dillen. Skär rädisorna i tunna skivor. Garnera tårtan strax innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem