Lyxig smörgåstårta med räkor och lax

Lyxig smörgåstårta med räkor och lax

60+ min
Smörgåstårta med lax och räkor och kokta ägg på toppen – den allra godaste! En riktigt lyxig och krämig smörgåstårta som passar på alla högtider och sommarens alla fester.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorgastarta-med-rakor-och-lax/

Gör så här

  • Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs, och dijonsenap.
  • Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs och klippt krasse.
  • Klipp ett ark smörpapper i fyra delar. Lägg 2 skivor landgångsbröd på en bricka med de 4 delarna smörpapper under så att de går att dra bort när tårtan är färdig.
  • Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på 2 skivor bröd till och bred på äggfyllningen. Lägg på de två sista skivorna bröd.
  • Rör ihop crème fraiche, färskost och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten.
  • Klipp krassen och hacka dillen. Skär rädisorna i tunna skivor. Garnera tårtan strax innan servering.
Klart!
Energi:

605 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Landgångsbröd
6 skivor
Räk- och laxfyllning:
Skalade räkor
250 g
Kallrökt lax
50 g
Färsk dill
1 kruka
½ dl
50 g
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
2 msk
Äggfyllning:
Kokta ägg
4
½ dl
50 g
Majonnäs
½ dl
Krasse
1 ask
Salt
½ tsk
Garnering:
1 dl
50 g
Majonnäs
1 dl
Skalade räkor
100 g
Kallrökt lax i skivor
100 g
Kokta ägg
2
Krasse
1 ask
Rädisor
1 knippe
Färsk dill
1