Räkcheesecake

Räkcheesecake

1 tim
Huvudrätt Förrätt
En festlig variant av cheesecake toppad med färska räkor. Passar utmärkt att servera på kräftskivan, till studenten eller som en fin förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rakcheesecake/

Gör så här

Botten:
  • Smält smöret. Bryt brödet i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smöret och mixa smuligt.
Fyllning:
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost och crème fraiche. Finhacka dill och lök och rör ner i smeten. Tillsätt rom, cayennepeppar, citronskal och citronsaft . Smaka av med salt och peppar.
  • Lyft upp gelatinbladen ur blötläggningsvattnet och smält på svag värme i en liten kastrull. Rör ner lite av färskostsmeten i det smälta gelatinet. Rör ner det i resten av färskostsmeten och blanda väl.
  • Bred fyllningen över kavringsbottnen. Ställ kallt minst 5 tim, gärna över natten.
Topping:
  • Garnera cheesecaken precis innan servering med räkor, rom, gräslök, rödlök och citron.
Klart!

Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.

Energi:

300 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Botten:
100 g
Kavring
250 g
Fyllning:
Gelatinblad
5
450 g
2 dl
Färsk dill
1 kruka
Rödlök
½
Röd stenbitsrom
½ burk
Cayennepeppar
1 krm
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt och svartpeppar
Topping:
Skalade räkor
250 g
Röd stenbitsrom
½ burk
Finskuren färsk gräslök
2 msk
Finhackad rödlök
2 msk
Citron
½