Räkcheesecake
1 tim
Huvudrätt
Förrätt
•
En festlig variant av cheesecake toppad med färska räkor. Passar utmärkt att servera på kräftskivan, till studenten eller som en fin förrätt.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Botten:
Fyllning:
Topping:
Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 13 g |
Fett: | 23 g |
Ingredienser
Botten:
100 g | |
Kavring
|
250 g |
Fyllning:
Gelatinblad
|
5 |
---|---|
450 g | |
2 dl | |
Färsk dill
|
1 kruka |
Rödlök
|
½ |
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Topping:
Skalade räkor
|
250 g |
---|---|
Röd stenbitsrom
|
½ burk |
Finskuren färsk gräslök
|
2 msk |
Finhackad rödlök
|
2 msk |
Citron
|
½ |