Silltårta

2 tim 40 min Buffé
Silltårta

Klassisk silltårta med smörig kavring i botten. Vacker och god med både matjes- och ansjovisfiléer. Perfekt till både påsk- och midsommarbuffén.

Ingredienser

Botten:

75 g
Kavring
150 g

Fyllning:

Gelatinblad
2
Rödlök
1
Färsk dill
1 kruka
Inlagd sill
100 g
5-minuterssill, spar lite spad
70 g
Ansjovisfilé
30 g
3 dl
150 g

Garnering:

Ägg
2
Färsk gräslök
1 kruka
Rödlök
1

Gör så här

  • Smält smöret. Mixa kavringen och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Skala och finhacka löken, hacka dillen. Skär sillen i mindre bitar och blanda med gräddfil, färskost, rödlök och dill.
  • Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 2 msk av spadet från matjessillen. Vänd ner det i smeten och häll i formen. Låt stå i kyl minst 2 tim.

Garnering:

  • Hårdkoka äggen och kyl dem. Skala och finhacka äggen. Skala och finhacka rödlöken och skär gräslöken fint.
  • Garnera silltårtan med ägg, rödlök och gräslök innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/silltarta/