Silltårta

Silltårta

Betyg

(229 st)

Klassisk, krämig silltårta med kavring i botten. Vacker och god med både matjes- och ansjovisfiléer. Perfekt till buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten

Fyllning:

Garnering:

  • 2 ägg
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 rödlök

Gör så här:

Gör så här:

Smält smör. Mixa kavring och blanda med smöret och pressa ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Skala och finhacka löken, hacka dillen. Skär sillen i mindre bitar och blanda med gräddfil, färskost, rödlök och dill. Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 2 msk av spadet från matjessillen. Vänd ner det smälta gelatinet i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim. Koka äggen, skala och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken och skär gräslöken fint. Garnera tårtan med ägg, rödlök och gräslök innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem