Blåbärspaj
45 min
Efterrätt
•

Enkelt recept på klassisk blåbärspaj med smuldeg som strös på toppen. Underbart god paj som passar alla tillfällen. Använd färska eller frysta blåbär och smaksätt med lite rivet citronskal. Servera blåbärspajen med en hemlagad vaniljsås - kommer göra succé bland gästerna!
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
125 g | |
Vatten
|
1 msk |
Mandelspån
|
½ dl |
Fyllning:
Blåbär
|
½ liter |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
½ msk |
Till servering:
2 dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Smaksätt blåbären med rivet skal av 1/2 citron eller 1 msk riven ingefära. Obs använd större mängd potatismjöl till frysta bär, 1 msk per 0,5 liter frysta bär.

