Blåbärspaj

Blåbärspaj

Betyg

(208 st)

En lättbakad blåbärspaj med mandel som blandas i smuldegen och strös på toppen. Servera pajen med en underbart god hemlagad vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • ½ liter blåbär
  • ½ dl strösocker
  • ½ msk potatismjöl

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare. Ta undan 1/4, ca 1 1/2 dl, och spar det till topping. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt den stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 5 min. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl. Lägg dem i pajskalet och strö över smuldegen blandad med mandel. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt den svalna. Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.

Tips:

Smaksätt blåbären med rivet skal av 1/2 citron eller 1 msk riven ingefära. Obs använd större mängd potatismjöl till frysta bär, 1 msk per 0,5 liter frysta bär.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem