Green goddess potatissallad
Nytt

Green goddess potatissallad

40 min Buffé Huvudrätt
En riktigt krämig potatissallad med en variant på den populära dressingen green goddess. Den består av basilika, bladpersilja, avokado, vitlök och jalapeño. Krämigheten kommer från syrlig gräddfil. Sommarens bästa sallad till alla härliga luncher och middagar. Denna sallad passar även utmärkt att packa ner i picknickkorgen!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/green-goddess-potatissallad/

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten. Koka sugarsnaps 1 min. Lyft upp med hålslev och lägg i kallt vatten.
  • Lägg ner äggen i kastrullen och sjud 8 min. Spola äggen i kallt vatten.
  • Grovhacka basilika och persilja, ta även med stjälkarna. Skala och skiva vitlöken. Halvera och gröp ur avokadon. Skiva jalapeñon.
  • Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt.
  • Blanda kokt potatis med dressingen. Smaka av med flingsalt. Toppa med ägghalvor, sugarsnaps, smulad vitost och örter.
Klart!
Energi:

492 kcal

Fiber: 9,4 g
Protein: 21,9 g
Kolhydrater: 45,8 g
Fett: 24,5 g

Ingredienser

Potatis
900 g
Sugarsnaps
150 g
Ägg, rumsvarma
4
Dressing:
Färsk basilika
1 kruka
Bladpersilja
50 g
Vitlöksklyfta
1
Avokado
1
Färsk grön jalapeño
1
Citron, finrivet skal och saft
1
3 dl
Salt
1 tsk
Till servering:
150 g
Dillvippor eller gräslök