Maränger

Maränger

60+ min
Klassiska maränger som kan ätas som de är eller till glass, marängswiss eller banana split. Se till att skålen du vispar i är helt ren och torr innan du sätter igång, annars stelnar inte smeten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/maranger/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100°.
  • Vispa vitorna till ett skum.
  • Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Klicka ut 40 maränger på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.
Klart!
Energi:

20 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Äggvitor
4
Strösocker
2 dl
Ättiksprit 12%
2 krm