Maränger

Maränger

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(383 st)

60+ min

Klassiska maränger som kan ätas som de är eller till glass, marängswiss eller banana split. Se till att skålen du vispar i är helt ren och torr innan du sätter igång, annars stelnar inte smeten.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit 12%

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Vispa vitorna till ett skum.
  3. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum.
  4. Klicka ut 40 maränger på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 20 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa: