Lax i ugn med spenat och citronsås

Lax i ugn med spenat och citronsås

30 min Huvudrätt
Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-i-ugn-med-spenat-och-citronsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka potatisen.
  • Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form.
  • Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
  • Blanda såsen med citronskalet och smaka av med citronsaften. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

525 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Laxfilé à 125 g
4 bitar
Bladspenat
200 g
1½ msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Potatis, till servering
900 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen