Lax i ugn med spenat och citronsås
30 min
Huvudrätt
•
Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Energi:
525 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 23 g |
Ingredienser
Laxfilé à 125 g
|
4 bitar |
---|---|
Bladspenat
|
200 g |
1½ msk | |
Salt
|
1 tsk |
Peppar
|
1 krm |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
3 dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Potatis, till servering
|
900 g |
---|
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen