Lax i ugn med spenat och citronsås

Lax i ugn med spenat och citronsås

30 min Huvudrätt
Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig sås. En enkel och god vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka potatisen.
  • Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form.
  • Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
  • Blanda såsen med citronskalet och smaka av med citronsaften. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.
Klart!
Tips:

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

525 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Laxfilé à 125 g
4 bitar
Bladspenat
200 g
1½ msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Hackad färsk rosmarin
1 msk
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Potatis, till servering
900 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen