Lax i ugn med spenat och citronsås

Lax i ugn med spenat och citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(77 st)

30 min

Ugnsbakad rosmarinlax med smörfräst spenat och krämig citronsås. En enkel och god vardagsrätt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form.
  3. Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
  4. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag