Tårtbotten

Tårtbotten

Betyg

(111 st)

Tårtbotten, eller anslag som den kallas för på konditorspråk, innehåller både potatismjöl och vetemjöl för att bli så luftig som möjligt. Var noga med att vispa äggen och sockret riktigt länge och låt bottnen svalna ordentligt innan du skär i den.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Dela tårtbotten i tre delar, fyll med mosade bär eller mousse och garnera med vispad grädde.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem