Brantevikssill

Brantevikssill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(132 st)

Kryddig sill med vacker färg och smakinspiration från Österlen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g inläggningssill
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl strösocker
  • 20 krossade vitpepparkorn
  • 20 krossade kryddpepparkorn
  • ½ msk citronpeppar
  • 1 lagerblad
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad rödlök
  • ½ dl ättiksprit 12%

Gör så här

Gör så här

Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar. Blanda salt, socker och kryddor. Varva kryddblandning, sill, dill och lök. Häll över ättiksprit. Låt stå i kyl minst 2 dygn.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag