Brantevikssill

Brantevikssill

20 min Buffé
Kryddig sill med vacker färg och smakinspiration från Österlen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brantevikssill/

Gör så här

  • Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar.
  • Blanda salt, socker och kryddor. Varva kryddblandning, sill, dill och lök. Häll över ättiksprit.
  • Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Klart!

Ingredienser

Inläggningssill
400 g
Salt
½ tsk
Strösocker
2½ dl
Krossade vitpepparkorn
20
Krossade kryddpepparkorn
20
Citronpeppar
½ msk
Lagerblad
1
Hackad färsk dill
½ dl
Hackad gul lök
1
Hackad rödlök
1
Ättiksprit 12%
½ dl