Lemon curd

Lemon curd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(124 st)

Klassisk lemon curd som är en ljuvligt god citronkräm. Lemon curd passar som fyllning till tårtor och bakelser, eller direkt på ett rostat franskbröd. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp den pressade citronsaften med socker. Låt svalna något
  2. Rör ner äggulorna och vispa hela tiden på svag värme tills krämen blir tjock.
  3. Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. Förvara kallt i kyl.

Tips:

Det är viktigt att temperaturen inte blir högre än 86°, då koagulerar äggulan.
Det går bra att använda en stavmixer när smöret ska vispas ner i curden.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 9 kcal
  • Protein: 136 g
  • Kolhydrater: 57 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag