Lemon curd

Lemon curd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(128 st)

Klassisk lemon curd som är en ljuvligt god citronkräm. Lemon curd passar som fyllning till tårtor och bakelser, eller direkt på ett rostat franskbröd. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp den pressade citronsaften med socker. Låt svalna något
  2. Rör ner äggulorna och vispa hela tiden på svag värme tills krämen blir tjock.
  3. Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. Förvara kallt i kyl.

Tips:

Det är viktigt att temperaturen inte blir högre än 86°, då koagulerar äggulan.
Det går bra att använda en stavmixer när smöret ska vispas ner i curden.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 9 kcal
  • Protein: 136 g
  • Kolhydrater: 57 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag