Rabarbersaft

Rabarbersaft

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(164 st)

Att koka rabarbersaft är ett smidigt sätt att ta vara på rabarberskörden. Hemgjord saft är enklare att göra än man tror. Du behöver bara socker, rabarber och en citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 liter

  • 1½ kg rabarber
  • 1 citron
  • 2 liter vatten
  • 1 liter strösocker

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skölj rabarbern och tvätta citronen noga. Skiva rabarber och citron och lägg i en stor bunke. Koka upp vattnet med sockret och häll över rabarber och citron.
  2. Täck med lock eller plastfolie och förvara 4-5 dagar i kyl. Sila saften genom silduk och häll upp på rengjorda flaskor
  3. Förvara den färdiga saften i kyl. Späd 1 del saft med 4 delar vatten. Saften håller 2-3 veckor i kyl.

Näringsvärden, per liter drickfärdig saft

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag