Rabarbersaft

Rabarbersaft

Betyg

(144 st)

Att koka rabarbersaft är ett smidigt sätt att ta vara på rabarberskörden. Hemgjord saft är enklare att göra än man tror. Du behöver bara socker, rabarber och en citron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 liter

  • 1½ kg rabarber
  • 1 citron
  • 2 liter vatten
  • 1 liter strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Skiva rabarber och citron, lägg i en stor bunke. Koka upp vattnet med sockret. Häll vattnet över rabarber och citron. Täck med lock eller plastfolie och förvara ca 4 dagar i kyl. Sila saften genom silduk och häll upp på rengjorda flaskor. Förvara den färdiga saften i kyl och späd med 4 delar vatten till 1 del saft.

Näringsvärden, per liter drickfärdig saft

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem