Frozen cheesecake

Frozen cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(73 st)

60+ min

Fryst cheesecake är en perfekt dessert för stora kalas eller middagar eftersom du kan göra den i förväg och frysa in. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och garnera med dina favoritfrukter och bär.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Botten:

Fyllning:

  • 1 ask färska hallon, ca 125 g
  • ½ kruka citronmeliss

Gör så här

Gör så här

  1. Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
  3. Vispa grädden löst. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frys minst 4 tim.
  4. Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering. Garnera med hallon och blad från citronmeliss.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut