Smulpaj med jordgubbar

Efterrätt
Smulpaj med jordgubbar

Ljuvlig smulpaj med jordgubbar i fyllningen. Servera den ljummen med fluffig, vispad grädde.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
100 g

Fyllning:

Jordgubbar
1 liter
Strösocker
¾ dl
Potatismjöl

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen.
  • Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera pajen med vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-jordgubbar/