Smulpaj med jordgubbar

Smulpaj med jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(247 st)

Ljuvlig smulpaj med jordgubbar i fyllningen. Servera den ljummen med fluffig, vispad grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 1 liter jordgubbar
  • ¾ dl strösocker
  • potatismjöl

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  3. Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen.
  4. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera pajen med vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: