Pavlova

Pavlova

1 tim 30 min
Efterrätt
Bjud på en festlig marängtårta som är krispig på ytan och härligt seg i mitten. Servera med grädde och massor av färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pavlova/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160º varmluft.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen.
  • Klicka eller spritsa marängen till 2 bottnar, ca 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125° eller 110º varmluft. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.
Servering:
  • Skala ev kiwin och skär i skivor. Vispa grädden. och klicka ut på marängen.
  • Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan. och på toppen. Pudra över florsocker och garnera med myntablad.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Äggvitor
4
Strösocker
3 dl
Majsstärkelse
1½ tsk
Till servering:
5 dl
Kiwi
2
Färska hallon
1 dl
Färska jordgubbar
1 dl
Färska blåbär
1 dl
Florsocker
Färsk mynta
½ kruka