Pavlova

Pavlova

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

60+ min

Bjud på en festlig marängtårta som är krispig på ytan och härligt seg i mitten. Servera med grädde och massor av färska bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1½ tsk majsstärkelse

Till servering:

  • 5 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 kiwi
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl färska jordgubbar
  • 1 dl färska blåbär
  • florsocker
  • ½ krukor färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till 2 bottnar, ca 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.

Servering:

Skala ev kiwin och skär i skivor. Vispa grädden. och klicka ut på marängen. Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan. och på toppen. Pudra över florsocker och garnera med myntablad.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem