För att förenkla tårtan kan man utesluta att göra sylt på jordgubbarna och istället skiva jordgubbarna och lägga som fyllning.
348 kcal
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 4,9 g |
Kolhydrater: | 47,3 g |
Fett: | 15,4 g |
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Kokhett vatten
|
1 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Färska jordgubbar
|
125 g |
---|---|
Fryspulver (till kallrörd sylt)
|
2 tsk |
Strösocker
|
½ dl |
3 dl | |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
½ |
300 g | |
Outspädd fläderblomssaft
|
½ dl |
Färska jordgubbar
|
ca 375 g |
---|---|
Färska örter, t ex citronmeliss och oxalis eller ätbara blommor
|