Färskpotatissallad

Färskpotatissallad

Betyg

(173 st)

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk dijonsenap
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl rapsolja
  • 1 äpple
  • 1 dl kapris
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna. Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar. Blanda ihop alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem