Färskpotatissallad

Färskpotatissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(186 st)

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk dijonsenap
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl rapsolja
  • 1 äpple
  • 1 dl kapris
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar.
  3. Blanda alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: