Marängtårta med citron

Efterrätt
Marängtårta med citron

En försvinnande god marängtårta med syrlig smak av citron i gräddfyllningen. Denna marängtårta passar utmärkt att servera när det vankas sommarkalas. För extra somrig tårta är det gott att lägga färska bär mellan lagren - mums!

Ingredienser

Botten:

100 g
Strösocker
1½ dl
Äggulor
5
4 msk
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk

Maräng:

Äggvitor
5
Strösocker
2½ dl
Mandelspån, att strö över
50 g

Fyllning:

3 dl
Lemon curd
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 130° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt vispning. Rör i mjölken.
  • Blanda vetemjöl med bakpulver. Sikta ner i smeten och blanda med en slickepott.
  • Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
  • Maräng: Vispa äggvitor och 1 ½ dl av sockret till ett fast skum med elvisp. Tillsätt resterande socker och vispa till en fast marängsmet.
  • Bred marängen toppigt över smeten. Strö över mandel och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.
  • Vispa grädden fluffig. Rör lemon curd mjuk och vänd ner i grädden. Dela kakan på mitten och bred gräddfyllningen mellan bottnarna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-citron/