Marängtårta med citron

Marängtårta med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Försvinnande god marängtårta med syrlig smak av citron i fyllningen. Gör två tårtor på en gång så räcker det till 25 gäster.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Botten:

  • 2½ dl strösocker
  • 50 g mandelspån

Fyllning:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl lemon curd

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  3. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret till en fast marängsmet.
  4. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
  5. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  6. Dela den på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: