Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

60+ min Buffé Förrätt
Lyxig laxtårta toppad med löjrom - en favorit då det dukas upp till buffé eller som drinktilltugg. Ta en bit innan den är slut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en fyrkantig eller rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl.
  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  • Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, citronskal- och saft, peppar och salt i en bunke.
  • Plocka upp gelatinet och lägg i en liten kastrull. Smält på svag värme och blanda väl med smeten.
  • Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Finhacka rödlöken. Garnera laxtårtan med rödlök, gräslök och rom.
Klart!
Energi:

103 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Kavring
150 g
50 g
Gelatinblad
4
Kallrökt lax
200 g
Fint skuren färsk gräslök
½ dl
500 g
2 dl
Citron, finrivet skal och saft från
½
Stött rosépeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Rödlök
½
Löjrom eller stenbitsrom
100 g