
Laxtårta med löjrom
Ljuvlig laxtårta toppad med löjrom - en favorit då det dukas upp till buffé, ta en bit innan den är slut!
Ingredienser
Receptet gäller för 12 bitar
- 100 g kavring
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 4 gelatinblad
- 200 g kallrökt lax
- ½ dl hackad färsk gräslök
-
500 g Arla Köket Kesella® kvarg
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm stött svartpeppar
- 1 krm stött rosépeppar
- 100 g löjrom eller stenbitsrom
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
- Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar.
- Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
- Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering.
Näringsvärden, per bit
- Energi: 195 kcal
- Protein: 14 g
- Kolhydrater: 6 g
- Fett: 13 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2005