Gravlaxsås

Gravlaxsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Klassisk gravlaxsås som ju passar perfekt till gravad lax under årets alla mathögtider. Gravlaxsås är också god att blanda med gräddfil eller crème fraîche som kall sås till rökt fisk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl senap
  • ½ dl sötstark senap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 dl olja
  • 3 msk vatten
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här

Gör så här

Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen. Smaka av med salt och peppar och vänd ner dillen.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1870 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 186 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag