Gravlaxsås

Gravlaxsås

Betyg

(18 st)

Klassisk gravlaxsås som ju passar perfekt till gravad lax under årets alla mathögtider. Gravlaxsås är också god att blanda med gräddfil eller crème fraîche som kall sås till rökt fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ dl senap
  • ½ dl sötstark senap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 dl olja
  • 3 msk vatten
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen. Smaka av med salt och peppar och vänd ner dillen.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1870 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 186 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem