Gravlaxsås

Gravlaxsås

15 min
Klassisk gravlaxsås som ju passar perfekt till gravad lax under årets alla mathögtider. Gravlaxsås är också god att blanda med gräddfil eller crème fraîche som kall sås till rökt fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravlaxsas/

Gör så här

  • Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
  • Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen.
  • Smaka av med salt och peppar och vänd ner dillen.
Klart!
Energi:

1870 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 186 g

Ingredienser

Senap
½ dl
Sötstark senap
½ dl
Flytande honung
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 tsk
Malen vitpeppar
1 krm
Olja
2 dl
Vatten
3 msk
Hackad färsk dill
1 dl