Våfflor med matjessill

Våfflor med matjessill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Perfekt bjudmat! Både våfflor och matjessill kan göras i förväg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 200 g matjessillfiléer
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • färsk dill

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Rör ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Låt matjessillen rinna av väl och skär den i mindre bitar. Blanda matjessill, gräslök och dill. Vänd ner gräddfilen. Servera på våfflorna och garnera ev med dillkvistar.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag