Våfflor med matjessill

Våfflor med matjessill

30 min
Huvudrätt
Denna våffla är perfekt att bjuda på vid såväl påsk som midsommar. Servera den som en liten pizza eller som snittar. Det brynta smöret lyfter smaken ytterligare.
https://www.arla.se/recept/vafflor-med-matjessill/

Gör så här

  • Våfflor: Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Rör ner smöret. Låt stå kallt ca 10 min.
  • Bryn smöret i en liten kastrull.
  • Skala och hacka äggen. Tärna matjesillen. Blanda sill och ägg med gräslök och rödlök.
  • Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn. Låt svalna på galler.
  • Toppa med gräddfil, matjessill, rädisor och krasse. Ringla över brynt smör.
Klart!
Energi:

430 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 30 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
4 dl
Tillbehör:
25 g
Kokta ägg
2
Matjessillfiléer
200 g
Finskuren färsk gräslök
2 msk
Finhackad rödlökar
2 msk
1 dl
Skivade rädisor
2
Smörgåskrasse