Räksallad med Rhode Island

Räksallad med Rhode Island

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!
Betyg (68 st)

Mitt betyg:

Räksallad med Rhode Island

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 lök
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g blandad grönsallad
  • dillvippor

Rhode Island-sås:

Gör så här:

Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skär gurkan i bitar. Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill. Servera med såsen.

Tips:

Räkor med skal kan bytas ut mot 400 g skalade räkor för fyra portioner.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 300 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Protein: 22 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.