Räksallad med Rhode Island

Räksallad med Rhode Island

Betyg

(72 st)

En riktigt generös lunchsallad där det är värt besväret att handskala räkorna!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 lök
  • 2 avokado
  • ½ gurkor
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 80 g blandad grönsallad
  • dillvippor

Rhode Island-sås:

Gör så här:

Gör så här:

Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked. Skär gurkan i bitar. Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill. Servera med såsen.

Tips:

Räkor med skal kan bytas ut mot 400 g skalade räkor för fyra portioner.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem