Pannacotta - Recept | Arla
Pannacotta

Pannacotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(662 st)

60+ min

Pannacotta eller panna cotta ("kokt grädde") är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvligt gräddig smak av vanilj. Perfekt att förbereda dagen innan du ska servera. Ta fram ur kylen och garnera med något gott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl Arla® vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering:

  • bär eller frukt

Gör så här

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna.
  3. Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
  4. Servera pannacottan direkt ur formen med bär eller finskuren frukt.

Tips:

Andra smaktips: För yoghurtpannacotta, byt ut 1 dl grädde mot Arla Köket matyoghurt och öka mängden gelatin till 2 1/2 blad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: