Pannacotta
60+ min

Pannacotta

Pannacotta är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvligt gräddig smak av vanilj. Den går jättebra att förbereda dagen innan du ska servera, bara att ta fram ur kylen och garnera med finskuren frukt eller rårörda bär.
Betyg (431 st)

Mitt betyg:

Pannacotta

Pannacotta är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvligt gräddig smak av vanilj. Den går jättebra att förbereda dagen innan du ska servera, bara att ta fram ur kylen och garnera med finskuren frukt eller rårörda bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Till servering:

  • bär eller frukt

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna. Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim. Servera pannacottan direkt ur formen med bär eller finskuren frukt.

Tips:

Andra smaktips: För yoghurtpannacotta, byt ut 1 dl grädde mot Arla Köket matyoghurt och öka mängden gelatin till 2 1/2 blad.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.