Gubbröratårta
4 tim
Buffé
Förrätt
Lunch
•

Gubbröra är underbart gott. Att servera den som en tårta blir extra festligt och maffigt. Här har vi gjort en kavringsbotten som toppas med gubbröra gjord på matjessill, kokta ägg, potatis, örter och gräddfil. Garnera gubbröratårtan med det du har tillgång till, beroende på säsong. Bäst resultat får du om tårtan förbereds dagen innan den ska avnjutas.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fyllning:
Potatisar
|
3 |
---|---|
Ägg
|
3 |
Matjessillfiléer
|
200 g |
Gelatinblad
|
3 |
Finskuren färsk gräslök
|
3 msk |
Finskuren färsk dill
|
3 msk |
3 dl | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Botten:
75 g | |
Mörk kavring
|
200 g |
Garnering:
2 dl | |
Picklad rödlök
|
1 dl |
Forellrom
|
1 msk |
Färska örter
|
|
Ätbara blommor
|
Gör så här
Det är även gott att använda ansjovis istället för matjessill.

