Rulltårta

Rulltårta

Här är det enklaste och bästa receptet på rulltårta. Ju mer luft som vispas i i äggen och sockret, desto luftigare blir kakan.
Betyg (78 st)

Mitt betyg:

Rulltårta

Här är det enklaste och bästa receptet på rulltårta. Ju mer luft som vispas i i äggen och sockret, desto luftigare blir kakan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Rör samman kvarg och sylt, bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 115 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 2 g
Skriv ut