Rulltårta

Rulltårta

Efterrätt
Går att frysa
Här är det enklaste och bästa receptet på rulltårta. Ju mer luft som vispas i i äggen och sockret, desto luftigare blir kakan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rulltarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Rör samman kvarg och sylt, bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop och skär i bitar.
Klart!
Energi:

115 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Hett vatten
2 msk
Vetemjöl
1½ dl
Potatismjöl
½ dl
Bakpulver
1½ tsk