Rulltårta

Rulltårta

Betyg

(100 st)

Här är det enklaste och bästa receptet på rulltårta. Ju mer luft som vispas i i äggen och sockret, desto luftigare blir kakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Rör samman kvarg och sylt, bred fyllningen på den kalla kakan. Rulla ihop.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 115 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem