Hjortronmoussetårta med mandelgrädde
•
En helt ny sorts tårta med egen karaktär. Hjortronmousse, mandelgrädde och vaniljkräm i oväntad och väldigt god kombination. Gör den gärna en dag i förväg.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hjortronmousse:
Tårtbotten:
Vaniljkräm:
Mandelgrädde:
Montering:
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Potatismjöl
|
1 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Vaniljkräm:
Marsánpulver
|
ca 1 dl |
---|---|
2½ dl | |
3 dl | |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Mandelgrädde:
1 dl | |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
½ msk |
Finriven mandelmassa
|
300 g |
3 dl |
Hjortronmousse:
Hjortron
|
300 g |
---|---|
4 dl | |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Färskpressad citronsaft
|
2 msk |
Garnering:
Vit marsipan
|
350 g |
---|---|
Blå hushållsfärg
|
|
Gula hushållsfärg
|
|
Röda hushållsfärg
|
|
Gröna hushållsfärg
|