Parmaskinka med rucolasås

15 min Buffé Förrätt Tillbehör
Parmaskinka med rucolasås

Goda rullar med parmaskinka och paprika. Jättegott med den fräscha rucolasåsen till.

Ingredienser

Parmaskinka
16 skivor
Gula paprikor
2
Körsbärstomater
250 g

Sås:

Rucola
2 förp
4 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Finhacka eller mixa rucolasalladen men spara några blad till garnering. Blanda försiktigt med crème fraiche, vitlök, ost, salt och peppar.
  • Kärna ur paprikorna och skär varje paprika i minst 8 strimlor. Linda en skinkskiva runt varje paprikabit.
  • Lägg upp på fat tillsammans med tomater och rucolasallad. Servera såsen till.
Markera receptet som tillagat

Parmaskinka kan bytas ut mot annan lufttorkad skinka.

Näringsvärden, per st

Energi:

100 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 27,3 % 6,7 g
Fett: 58,5 % 6,6 g
Kolhydrater: 14,2 % 3,5 g
https://www.arla.se/recept/parmaskinka-med-rucolasas-16-rullar/