Äppelsallad med Kvibille Cheddar glögg

Äppelsallad med Kvibille Cheddar glögg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Härligt syrlig äppelsallad med sötsalt smak av Kvibille Cheddar glögg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glöggsirap:

  • ½ dl vit sirap
  • ½ msk pressad citronsaft
  • 1 msk glögg

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp sirap, citronsaft och glögg till glöggsirapen i en kastrull. Låt sjuda ca 1 min. Låt det kallna. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Stek tärningarna i 1 msk av smöret i en varm stekpanna tills de får fin färg. Smaksätt med salt, peppar och kryddpeppar. Dela brödskivorna och stek dem i resten av smöret. Skär osten i bitar. Fördela äpple, ost, valnötskärnor och sallad i 4 skålar eller på tallrikar. Ringla glöggsirapen över salladen och servera med brödet.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem