Lammfärsfyllda squashbåtar

Lammfärsfyllda squashbåtar

Betyg

(2 st)

Lammfärs kryddad med valnötter och kardemumma enligt Mellanösterns kök. Färsen blir en spännande fyllning i zucchinibåtarna som är lika goda varma som kalla.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 25 g valnötter
  • 200 g lammfärs
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Kvibille® cheddar riven Riven ost Cheddar 32%

Paprikayoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden. Gröp ur halvorna med en sked. Skär varje halva i 4 bitar. Skala och hacka löken. Hacka nötterna. Stek lök och färs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda i nötter och kardemumma. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Fyll zucchini med färsen. Strö över osten. Lägg zucchinin på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till paprikayoghurten och servera som dipp till zucchini.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem