Exotisk romtopf med vaniljbavaroise och ananaskräm

Exotisk romtopf med vaniljbavaroise och ananaskräm

60+ min Efterrätt
Conrad Tyrsén vann Årets Konditor 2009 med denna spännande efterrätt. Vi har förenklat den något, men på bilden ser du det ursprungliga vinnarbidraget. Romtopf är en typisk tysk dessert som traditionellt äts runt jultid. Det är ett sätt att konservera sommarens bär och frukter i socker och stark rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Serveringsförslag:
Madeleinekakor
30 min
Madeleinekakor
(133)
Klart!
Tips:

Den som vill kan servera en Madeleinekaka tillsammans med desserten.

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum