Halloumi Stroganoff

Halloumi Stroganoff

20 min Huvudrätt
Halloumi Stroganoff - vardagsfavoriten Stroganoff med ost istället! Den här vegetariska rätten passar utmärkt som vardagsmiddag och går snabbt att göra. Får du rester över går de fint att frysa in eller att ha som lunchlåda dagen efter. Servera halloumi Stroganoff med ris och sockerärtor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumi-stroganoff/

Gör så här

  • Skär osten i ca 1 cm tjocka strimlor. Skala löken. Kärna ur paprikan.
  • Skär lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i hälften av smör-&rapsoljan i en gryta.
  • Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min.
  • Fräs osten i resten av smör-&rapsoljan i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner osten i grytan och smaka av med salt.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min.Servera till halloumi Stroganoffen.
Klart!
Energi:

660 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Halloumi
200 g
Gul lök
1
Röd paprika
1
Champinjoner
250 g
2 msk
Kokta torkade röda linser, ca 400 g
1 burk
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
Tomatpuré
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
3 dl
Salt
1 krm
Ris
3 dl
Sockerärter
250 g